Dublu test (determinare parametri biochimici free Beta HCG si PAPP-A) Kryptor
Dezvoltarea unor investigatii noninvazive in vederea evaluarii riscului de a naste copii cu anomalii a fost in ultimii ani una din preocuparile majore ale specialistilor in medicina materno-fetala.
Obtinerea informatiilor privind sanatatea fatului inca din trimestrul I de sarcina este esentiala atat pentru pacienta, cat si pentru medic. Depistarea unor markeri serici ce pot fi determinaţi in primul trimestru şi care au utilitate in estimarea riscului de aberaţii cromozomiale ale fatului a condus la dezvoltarea investigaţiei denumite dublu test.
Cele doua teste utilizate in screening-ul prenatal din trimestrul I:
- PAPP-A (proteina plasmatica asociata sarcinii)
- Free-beta HCG (subunitatea beta tibera a HCG).
Markerii serici PAPP-A şi free beta-HCG
PAPP-A (proteina plasmatica asociata sarcinii) este o glicoproteina derivata din placenta. In timpul sarcinii este produsa in cantitate mare de catre trofoblast şi eliberata in circulaţia materna. Nivelurile serice ale acestei proteine cresc odata cu varsta gestaţionala, cel mai pregnant in ultima parte a sarcinii. Scaderea concentraţiei PAPP-A in cursul sarcinii este asociata cu anomalii cromozomiale ale fatului: trisomie 21, 18, 13, sindrom Turner, triploidie de origine paterna (scadere uşoara), triploidie de origine materna (scadere marcata).
Free beta-HCG – subunitatea beta libera a HCG – este considerat a fi un marker mai relevant decat molecula de HCG intact in trimestrul I de sarcina. In sarcinile asociate cu sindrom Down, nivelurile de free beta-HCG sunt >2 MoM. Valorile sunt de asemenea mult crescute in triploidia de origine paterna. In sindromul Turner nivelul de free beta-HCG este normal. In prezenţa trisomiei 18 sau 13 precum şi a triploidiei de origine materna concentraţiile de free beta-HCG sunt considerabil scazute.
Screeningul prenatal pe sistemul BRAHMS KRYPTOR
- Este considerat “Gold Standard” in screeningul biochimic de trimestrul l.
- Utitizeaza tehnologia TRACE (Time-Resolved Amplified Cryptate Emission) si permite determinarea analititor in faza omogena.
Trasaturile definitorii ale screening-ului biochimic pe sistemul KRYPTOR sunt:
- Precizie si acuratete excelente
- Stabilitate indelungata a medianelor odata stabilite, datorita variabilitatii minime a reactivilor de la lot-la-lot;
- Aplicabilitatea principiului OSCAR (One Stop Clinic for Assessment of Risk):
- Rezultate rapide (19-minute pentru screening-uI de trimetru l);
- Dilutie “inteligenta” in primele minute de incubare; timpul de obtinere a rezultatului final se prelungeste cu maxim 5 minute fata de timpul initial;
- Acces aleator real.
Apelati la serviciile noastre si consultati periodic ofertele.
No Comments